Kuitu- ja pölyanalyysit

Analyysipyyntölomake - Kuidut

Mineraalikuidut

Teollisia mineraalikuituja ovat mm. eristevillakuidut, lasikuidut ja keraamiset kuidut. Kuitujen esiintymistä tasopinnoilla tai iv-kanavissa tutkitaan geeliteippinäytteillä tai pyyhintänäytteillä. Geeliteipillä saadaan selville kuitupitoisuus (kpl / cm2) sekä ilmoitetaan myös siitepölyt, hieno mineraaliaines (niukka/kohtalainen/runsas), orgaaniset kuidut (niukka/kohtalainen/runsas). Geeliteippi voidaan ottaa tasopinnalta 14 vuorokauden laskeumasta. Tutkittava pinta siivotaan 14 vrk ennen kuin varsinainen näyte otetaan. Geeliteippinäyte voidaan ottaa myös pinnalta, jonka pölykertymä-aika ei ole tiedossa. Toimenpiderajana kuitupitoisuudelle pidetään 0,2 kpl / cm2. Geeliteippinäytteet tutkitaan valomikroskoopilla.

Pölynkoostumus

Pyyhintänäytteellä voidaan selvittää tutkittavan tasopinnan tai iv-kanavan pölyn koostumus.

Pölykoostumusanalyysillä saadaan selville esim. kuitutyyppi (lasivilla/kivivilla/keraaminen kuitu), hieno mineraaliaines (esim. kvartsi, kipsi), betoni-/sementtipöly, metallihiukkaset, orgaaniset kuidut, siitepölyt, asbestikuidut.

Pölykoostumusanalyysi tukee sisäilmatutkimusta ja sillä voidaan selvittää esim. ongelman lähdettä. Pölykoostumusanalyysi tehdään pyyhkäisyelektronimikroskoopilla.

Ota yhteyttä

Osoitteemme

Myyntimiehenkuja 4
90420, Oulu
2. kerros

Olemme avoinna

Ma – Pe: 8 – 16
La – Su: Suljettu