Muut Analyyysit

PAH- analyysi

PAH-yhdisteitä sisältävää kivihiilipikeä (kreosoottia) on käytetty 1800 – luvulta lähtien mm. lattia- ja seinärakenteissa kosteus- ja vedeneristeenä. Lisäksi PAH-yhdisteitä sisältävää pikeä on voitu käyttää katemateriaaleissa, kermeissä, kattomaaleina sekä sähköjohtojen / putkien eristeinä. Tyypillisesti kivihiilipiki on mustaa ja ratapölkyn haju on tunnusomainen piirre.

PCB- analyysi

PCB-yhdisteitä on käytetty vuosien 1940-1975 välillä mm. liimoissa, kiteissä, maaleissa sekä pinnoitteissa. Esimerkiksi parvekelaatan maali sekä betoni- / puulattiamaalit voivat sisältää PCB-yhdisteitä.

On huomioitava, että elastisissa saumamassoissa PCB-yhdisteitä voi esiintyä vielä 1980 luvulla.

Lyijyanalyysi

Lyijyä (Pb) esiintyy luontaisesti kallio- ja maaperässä. Kallioperässä lyijy esiintyy esimerkiksi lyijyhohteena eli lyijysulfidimineraalina.

Lyijyä on käytetty vanhoissa maaleissa, esimerkiksi ikkunakarmeissa, julkisivuissa, vesikatoilla, metalliosien maaleina. Elastisissa saumamassoissa on voitu käyttää lyijyä aina 1980 luvun lopulle saakka. Lisäksi vanhojen viemäreiden ns. muhviliitokset voivat sisältää lyijyä.

Raskasmetallianalyysi

Raskasmetalleja on voitu käyttää maaleissa (esim. ikkunakarmit, kattomaalit, parvekelaatan maalit, metalliosien maaleissa), erityisesti mm. väripigmenteissä ja korroosionestoaineina.

Raskasmetalleihin luetaan seuraavat alkuaineet arseeni (As), kadmium (Cd), koboltti (Co), kromi (Cr), kupari (Cu), nikkeli (Ni), lyijy (Pb), vanadiini (V), sinkki (Zn), antimoni (Sb), elohopea (Hg)

Kloridipitoisuuden määritys

Tarjoamme betoninäytteiden kloridipitoisuuden määrityksiä poralierönäytteestä tai porausjauheesta. Analyysit tehdään jauhamalla näyte standardin SFS-EN-14629 mukaisesti ja kloridipitoisuus mitataan potentiometrisesti kloridi-ioni sensitiivisellä elektrodilla.

Ota yhteyttä

Osoitteemme

Myyntimiehenkuja 4
90420, Oulu
2. kerros

Olemme avoinna

Ma – Pe: 8 – 16
La – Su: Suljettu